Het best verborgen stukje strand van Nederland


familiestrand

Sint Maartenszee heeft het best verborgen stukje strand. En juist daardoor is dit misschien wel het het leukste familiestrand van Nederland. Hier is de sfeer nog rustiek en gemoedelijk. Kinderen hebben volop ruimte om te spelen en te poedelen aan dit mooie, kindvriendelijke stukje kust. En u? U ontspant zich op en top tijdens uw heerlijke uitwaaivakantie aan de Noordzeekust.

Geen massatoerisme


rustig strand

Aan massatoerisme doen we niet, in Sint Maartenszee. Hier geen lange files in de brandende zon, geen hippe strandtenten met luide muziek of uw buurman met zijn voeten op uw handdoek.
Wat we wel bieden? Rust, ruimte, rust en rust. Uw kinderen en kleinkinderen hebben méér dan genoeg plek om aan dit familiestrand voluit te frisbeeën, beachballen of een zandkasteel mét slotgracht te bouwen.
Voor kleine kinderen is het hier erg fijn: er is een apart kinderbadje, waar zij zich uren vermaken. Want zelfs op de warmste dagen van het jaar is het hier nooit echt druk. Een genot voor de hele familie! Niet zo gek dat vele vakantiegangers jaar in jaar uit terugkomen naar een vakantiehuisje bij dit strand in Noord Holland.

Het is altijd strandweer op dit familiestrand


Vliegeren en kitesurfen

Het is altijd goed weer om naar het strand te gaan. Oók als het regent, vriest of hard waait: hier is het nooit saai. Het strand van Sint Maartenszee laat zich elke dag weer van een andere kant zien. Kruipt u achter het raam van één van de strandtenten om met een chocomelk te genieten van de schuimkoppen? Maakt u een lange wandeling? Of geniet u met de duinen in de rug van de zon die doorbreekt? U voelt de wind in de haren en proeft het zout op uw lippen. Stress? Wat is dat? Overvolle agenda’s verdwijnen hier helemaal naar de achtergrond en u komt als herboren terug. Hoe het weerbeeld er ook uit ziet.

Kinderen zijn geboren jutters (en van wie zouden ze dat hebben?)


Strandjutten

Er schuilt bijna zeker een strandjutter in uw kinderen of kleinkinderen. En misschien ook wel in u. Ga met z’n allen op strooptocht langs dit kindvriendelijke strand aan de Noordzee. Het is één van de mooiste plekjes daarvoor. U vindt de mooiste schelpen, vogelveren, stukken wrakhout of misschien wel een scheepstouw. Elk voorwerp roept weer spannende verhalen op…

Behoort tot de schoonste stranden van Nederland


Blauwevlag schoon strand

De blauwe vlag. Al jaren mag het strand van Sint Maartenszee de blauwe vlag voeren. Dat is een zeer exclusief eco-label waar we enorm trots op zijn. De blauwe vlag houdt in dat het zwemwater gegarandeerd schoon en veilig is en dat het strand enorm schoon is. De paviljoenhouders doen er in de zomer dan ook alles aan om het label te behouden: het strand wordt dagelijks opgeruimd en schoongemaakt. Maar niet alleen het strand is schoon. Ook de lucht is enorm fris en helder. Komt u uit de Randstad, dan merkt u dat meteen bij aankomst. Zelfs tijdens een hittegolf is de zilte en schone lucht nog hier nog aangenaam fris.

De meeste zonuren van Nederland


Heel veel zonuren

Toch is de kust voor de meeste bezoekers het fijnst als de zon schijnt…
Wat dat betreft zit u aan dit strand goed!

Wist u dat de kuststrook van Noord Holland tussen Den Helder en Sint Maartenszee de meeste zonuren van Nederland heeft? In het noorden van Noord-Holland valt gemiddeld minder regen en schijnt de zon vaker dan in andere delen van Nederland.
We zien het in de zomer vaak genoeg: bewolking die in andere delen van het land blijft hangen, lost hier gewoon op!

Dineren aan zee


Strandpaviljoen Noord

St. Maartenszee heeft 2 strand- paviljoens: Noord en NewZuid. Deze hebben een prima keuken met heerlijke gerechten. Wat kiest u: slibtongetjes, saté of een overheerlijke maaltijdsalade? Lekker dineren terwijl u de zon in de zee ziet zakken. Wat wilt u nog meer?

De strandpaviljoens hebben allebei een zeer relaxte, laagdrempelige familiesfeer. Kinderen spelen op het strand terwijl de ouders en grootouders genieten van een lekker koel (of warm) drankje achter het glas. Dat is toch precies vakantie zoals u voor ogen hebt?

Natuurlijk verhuren de strandpaviljoens ook strandbedden, strandstoelen, windschermen en zelfs complete strandcabines. Paviljoen NewZuid is het hele jaar open, dus ook in de winter, wanneer de golven woest op het strand slaan. U zit heerlijk warm en heeft een uniek, eersterangs uitzicht op deze schitterende natuur.

De Reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil


Heel veel zonuren

Veiligheid staat voorop. Aan deze kindvriendelijke kust zit een zeer actieve, oplettende reddingsbrigade. U vindt deze precies tussen de twee strandpaviljoenen in, in het rode gebouwtje. De uitstekend getrainde leden van de Reddingsbrigade kennen het strand en de omgeving tot in de puntjes en zijn actief in de maanden juni, juli en augustus. U ziet aan de wapperende vlag of de post bemand is. Strandgangers kunnen er terecht voor EHBO, gevaarlijke situaties en informatie.

De prachtige duinen met mooie fiets- en wandelpaden


Fietsen door de duinen

De duinen van Sint Maartenszee vormen, met hun bossen, duinvalleien en een duinmeertje, een uniek stukje Nederland, dat zelfs is benoemd tot ‘aardkundig monument en natura 2000 gebied’. Deze duinstrook omvat oude zeerepen en stuifdijken, valleien en duinen. De wandeling vanaf uw vakantiehuis door dit adembenemende gebied duurt een half uur. Of drie kwartier…. of een uur…. wat u maar wilt! U ontdekt telkens weer nieuwe, spannende wandelpaden met vergezichten.

Natuurreservaat het Wildrijk


het wildrijk

Het Wildrijk, op steenworp afstand van Villapark Anzelhoef, is een uniek bos met gemende loofbomen en zeldzame planten. Het bos is klein, maar heel bijzonder. Goed voor een wandeling van een klein uur, juist in het voorjaar. Dan is de bodem zover je kunt kijken bedekt met een blauw tapijt van wilde hyacinten. In de zomer vindt u er verkoeling en in het najaar zijn er veel paddenstoelen te vinden. Vleermuizen, spechten en roofvogels bewonen het Wildrijk en brengen af en toe ook een bezoekje aan ons vakantiepark. Het Wildrijk een van de allermooiste bezittingen van Landschap Noord-Holland.

Het zwanenwater: schitterend reservaat


Zwanenwater tussen Sint Maartenszee en Callantsoog

Aan de noordzijde van de duinen in St Maartenszee begint het 600 hectare grote natuurreservaat het Zwanenwater. Hier vindt u duinvalleien vol bijzondere planten: een toevluchtsoord voor zeldzame dieren. Tot en met begin augustus worden hier diverse excursies onder leiding van een gids georganiseerd. De ingang van dit duinreservaat is iets verder naar het noorden bij Callantsoog.

Oog in oog met Galloway runderen in de duinen


Hooglanders in de duinen

In het duinengebied van Sint Maartenszee grazen Schotse hooglanders vrijuit. Zij eten grassen en jonge boompjes en helpen zo de vegetatie in dit natuurgebied op peil te houden. Bijzondere plantensoorten krijgen hier zo de ruimte. Wanneer u in dit gebied wandelt of fietst, is de kans groot dat zo’n bijzonder runddier u de weg kruist. U hoeft niet bang te zijn en kunt er rustig langslopen, maar aai ze niet en maak ze niet aan het schrikken.

Speeltuin en Attractiepark De Goudvis om de hoek


Overdekt speelparadijs

Op een steenworp afstand van Villapark Anzelhoef, ligt attractiepark De Goudvis. Met een enorme buitenspeeltuin en drie grote overdekte speelparadijzen.Weer of geen weer, daar vermaken kinderen zich prima met de vele ballenbakken, speelhuisjes, klauternetten, trampolines, springkussens, schommels en glijbanen. Zowel binnen als buiten. Voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar is er een speciale softplay-hoek.

Kofferbakmarkt: gezellige, Noord-Hollandse traditie


Kofferbakmarkt Sint Maartenszee

Komt u naar Sint Maartenszee, dan mag u de kofferbakmarkt op het parkeerterrein van De Goudvis niet missen! Deze tweedehandsmarkt is bekend in de wijde omgeving. Op slechts een kwartiertje lopen van ons vakantiepark kunt u hier elke maandag van 8:00 - 16:00 uur heerlijk snuffelen en speuren naar de leukste spulletjes. Dit alles vanuit marktkramen en auto-kofferbakken (vandaar de naam). Tijdens de wintermaanden, vanaf oktober is de markt op zondag.

Boodschappen om de hoek


Supermarkt Sint Maartenszee

Super aan Zee Attent is een gezellige winkel direct naast vakantiepark Anzelhoef. Tijdens het seizoen is deze knusse supermarkt 7 dagen per week open. U koopt er verse broodjes en een ruim assortiment van de belangrijkste supermarkt producten. Belkmerweg 79a Sint Maartenszee. Grotere supermarkten vindt u op ongeveer 10 autominuten.

Land van Fluwel: themapark rond tulpen en bloembollen


Tulpenland

Een paar honderd meter van Villapark Anzelhoef, aan dezelfde weg, ligt het unieke, nieuwe Land van Fluwel.

Dit themapark gaat helemaal over de tulp en is educatief, voor jong en oud. Via een leuke speurtocht (leuk voor kleine kinderen!) door het bos leert u alles over deze mooie bloem. Er is ook een verkeersplein met skelters en tractors voor de kinderen. Belkmerweg 65 Sint Maartenszee.

Verwarmd en overdekt zwemmen


Zwembad Sint Maartenszee

Het overdekte zwembad in Sint Maartenszee ligt op een paar honderd meter van Villapark Anzelhoef, aan de Belkmerweg nummer 62. Het zwembad met heerlijk warm zwemwater is elke dag een aantal uren geopend voor vrij zwemmen. Tevens beschikt dit zwembad over zonnebanken en een Finse sauna met Turks stoombad.

Fietsen huren in Sint Maartenszee


Vanuit vakantiepark Anzelhoef maakt u de mooiste fietstochten. Door de duinen, naar het strand of naar één van de omliggende plaatsjes. Een fiets meenemen of huren is zeker een aanrader. U leest hier meer over de fietsenverhuur, op loopafstand van het vakantiepark.

Patat, pizza en dineren


Pizzaria Italiano ‘O Sole Mio’ Pizza’s en Italiaanse specialiteiten - Zeeweg 33 Sint Maartenszee.

Dansing-Snackbar Dansen bij Franssen Gezellige bar met de nieuwste muziek. Snackbar-Imbiss met lekkere snacks - Belkmerweg 83 Sint Maartenszee.

Cafe-Snackbar Camping Golfzang Belkmerweg 79 Sint Maartenszee.

Restaurant de Goudvis Een oer-hollands familiebedrijf waar je hartelijk wordt ontvangen en je in een gemoedelijke sfeer royale porties krijgt. Restaurant De Goudvis Zeeweg 91 Sint Maartenszee.

Strandrestaurant Noord & New Zuid Gezellige strand paviljoens waarvan er één het hele jaar door geopend is. Lekker dineren terwijl u de zon in de zee ziet zakken…