Vakantie tussen de tulpen


In april en mei krijgt uw vakantie aan zee een bijzonder tintje: direct achter de ongerepte duinen staan alle bollenvelden in bloei. Dat levert bij iedere bocht een nieuw, adembenemend vergezicht vol kleurschakeringen op. Uw vakantiehuisje ligt temidden van al dat moois. Vanuit uw vakantiehuisje wandelt of fietst u zo naar de bloembollenvelden in bloei.

Activiteiten rond de tulpenvelden


Bloembollen Noord Holland

De unieke Bloeiend Zijpe fietstocht en wandeltocht gaat dwars over het uitgestrekte bloembollenland in de directe omgeving van Villapark Anzelhoef.

Uw vakantiehuis op ons vakantiepark is een prima start- en eindpunt voor unieke deze tochten.

Programma Bloeiend Zijpe 2018:


Kunstexpositie dagelijks (t/m 6 mei 2018)

Fotowedstrijd + Gedichtenwedstrijd dagelijks

Bloembollen Boemel (speciaal voor minder validen en ouderen) dagelijks (t/m 6 mei 2018).

Fietsroute (met etappes dwars over de fleurige velden!) zondag 29 april 2018 ∗

Tulpencross (nieuw in 2018 is de tulpencross, een recreatieve crossloop tussen de tulpen) zaterdag 5 mei 2018 ∗

Wandeltocht (kriskras over de bloeiende bollenvelden!) zondag 6 mei 2018 ∗

Voel de lente op deze wandeldag. Laat de zintuigen prikkelen, geur en kleur in overvloed! Een wandelroute die voor 90% over het boerenbollenland gaat. Tijdens de wandeling komt u op plekjes waar u normaal gesproken nooit mag en kunt wandelen!

Alleen op deze Bloeiend Zijpe wandeldag geven vijftig landeigenaren in de polder Zijpe toestemming om dwars door hun velden over aangegeven zandpaden te mogen wandelen.
∗ Let op: Dit zijn voorlopige data. Afhankelijk van de stand van de bloei kunnen deze nog wijzigen. Definitieve dat worden 7 april bekend gemaakt.

Afstanden: 7½ - 15 - 20 - 30 kilometer. Sommige afstanden brengen de wandelaars door het bosrijke landgoed “Het Wildrijk” van Landschap Noord-Holland, bekend om haar wilde hyacinten. De liefhebber die 40 kilometer wil lopen, kan op eigen initiatief een extra route door het natuurreservaat “Het Zwanenwater” van Natuurmonumenten lopen. (Houdt er rekening mee dat wandelen over bollenland veel zwaarder is dan gemiddeld!) De wandeldag in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, in de Kop van Noord-Holland.


Méér dan alleen bloeiende tulpen


tulpenvelden

Uw vakantiehuis ligt niet alleen temidden van bloembollenvelden, maar ook midden in een uitgestrekt duinengebied en bij het rustige familiestrand van Sint Maartenszee. In de buurt liggen leuke, historische steden als Alkmaar en Schagen. Villapark Anzelhoef is een rustiek gelegen, groen aangelegd en kindvriendelijk vakantiepark

Tulpenland: unieke attractie om de hoek van uw vakantiehuis


Tulpenland

Villapark Anzelhoef ligt op loopafstand van een nieuw, uniek themapark over de tulp. Land van Fluwel is nog maar net geopend en trekt nu al bezoekers uit het hele land én het buitenland. Op een leuke manier leren bezoekers alles over de geschiedenis van de tulp. Op vakantie met kinderen? Ook voor hen biedt deze attractie vlakbij uw vakantiehuisje heel veel leuks, zoals een speurtocht naar letters en een verkeerstuin.