Villapark Anzelhoef
Villapark Anzelhoef

Sint Maartenszee

Het best verborgen stukje strand van Nederland

Sint Maartenszee heeft het best verborgen stukje strand. En juist daardoor is dit misschien wel het het leukste familiestrand van Nederland. Hier is de sfeer nog rustiek en gemoedelijk. Kinderen hebben volop ruimte om te spelen en te poedelen aan dit mooie, kindvriendelijke stukje kust. En u? U ontspant zich op en top tijdens uw heerlijke uitwaaivakantie aan de Noordzeekust.

Sint Maartenszee

Geen massatourisme

Aan massatoerisme doen we niet, in Sint Maartenszee. Hier geen lange files in de brandende zon, geen hippe strandtenten met luide muziek of uw buurman met zijn voeten op uw handdoek.
Wat we wel bieden? Rust, ruimte, rust en rust. Uw kinderen en kleinkinderen hebben méér dan genoeg plek om aan dit familiestrand voluit te frisbeeën, beachballen of een zandkasteel mét slotgracht te bouwen.
Voor kleine kinderen is het hier erg fijn: er is een apart kinderbadje, waar zij zich uren vermaken. Want zelfs op de warmste dagen van het jaar is het hier nooit echt druk. Een genot voor de hele familie! Niet zo gek dat vele vakantiegangers jaar in jaar uit terugkomen naar een vakantiehuisje bij dit strand in Noord Holland.

Behoort tot de schoonste stranden van Nederland

De blauwe vlag. Al jaren mag het strand van Sint Maartenszee de blauwe vlag voeren. Dat is een zeer exclusief eco-label waar we enorm trots op zijn. De blauwe vlag houdt in dat het zwemwater gegarandeerd schoon en veilig is en dat het strand enorm schoon is. De paviljoenhouders doen er in de zomer dan ook alles aan om het label te behouden: het strand wordt dagelijks opgeruimd en schoongemaakt. Maar niet alleen het strand is schoon. Ook de lucht is enorm fris en helder. Komt u uit de Randstad, dan merkt u dat meteen bij aankomst. Zelfs tijdens een hittegolf is de zilte en schone lucht nog hier nog aangenaam fris.

Het is altijd strandweer op dit familiestrand

Het is altijd goed weer om naar het strand te gaan. Oók als het regent, vriest of hard waait: hier is het nooit saai. Het strand van Sint Maartenszee laat zich elke dag weer van een andere kant zien. Kruipt u achter het raam van één van de strandtenten om met een chocomelk te genieten van de schuimkoppen? Maakt u een lange wandeling? Of geniet u met de duinen in de rug van de zon die doorbreekt? U voelt de wind in de haren en proeft het zout op uw lippen. Stress? Wat is dat? Overvolle agenda’s verdwijnen hier helemaal naar de achtergrond en u komt als herboren terug. Hoe het weerbeeld er ook uit ziet.

De meeste zonuren van Nederland

Toch is de kust voor de meeste bezoekers het fijnst als de zon schijnt… Wat dat betreft zit u aan dit strand goed!

Wist u dat de kuststrook van Noord Holland tussen Den Helder en Sint Maartenszee de meeste zonuren van Nederland heeft? In het noorden van Noord-Holland valt gemiddeld minder regen en schijnt de zon vaker dan in andere delen van Nederland.
We zien het in de zomer vaak genoeg: bewolking die in andere delen van het land blijft hangen, lost hier gewoon op!

Zonuren Sint Maartenszee

Ontdek Sint Maartenszee ⤵